Het MKB in Limburg wil graag Groeien.

Meer Omzet, Meer Klanten en Meer Winst zijn de drie groeidefinities die de ondernemer het vaakst noemt, bij ons onderzoek bij meer dan 1.000 Midden- en Kleinbedrijven (MKB) uit Limburg. Bijna alle ondernemers geven aan sinds de start van hun bedrijf persoonlijk gegroeid te zijn. Iets meer dan de helft van hen heeft een groeidoelstelling vastgesteld, maar slechts een derde van hen communiceert deze ook met de buitenwereld. De meerderheid wil groeien zonder personeel aan te nemen (74,4 procent).

Ondersteuning bij Groei. Zeven op de tien ondernemers heeft het afgelopen jaar een opleiding of cursus gevolgd om zichzelf persoonlijk (door) te ontwikkelen. Gemiddeld geeft de ondernemer die iets aan persoonlijke ontwikkeling uitgeeft, 265 euro op maandbasis uit. Drie op de tien geeft hier niets aan uit of weet niet hoeveel hij hieraan spendeert. Eén op de vier laat zich door een personal coach, adviseur of mentor begeleiden op het gebied van groei. Zij geven bijna allen aan dat hun resultaat hierdoor is gestegen.

De meerderheid van de MKB ondernemers (64,3 procent) uit Limburg is tevreden met de groei die hij het afgelopen jaar met zijn bedrijf heeft gerealiseerd.

GroeiOndernemers uit Limburg die Samen Gezonde Groei willen Realiseren, kunnen als eerste stap hun Gratis GroeiDag reserveren, waarin we het Fundament voor deze Groei gaan leggen.